Ouders die tevens hondeneigenaar zijn zullen de kinderen regels m.b.t. de omgang met honden moeten bijbrengen, het is nou eenmaal geen speelgoed. Daarnaast krijgen honden een kindloze plek waar ie zich altijd veilig kan terugtrekken

Honden & kinderen, hond verdient veilige plek

Als er kinderen in het gezin rondlopen zal een hondeneigenaar extra alert moeten zijn

Het verhaal van de labrador: moeder was boven met de was bezig en kind met hond in de huiskamer. Bij tumult snelt moeder naar beneden en ziet dat haar kind gebeten is. Zo'n agressieve hond moet meteen worden afgemaakt. Na de euthanasie worden er 5! doorgedrukte nietjes in de oorschelp van de hond gevonden.

honden en kinderen een verhaal apart; kinderen (her)kennen de hondentaal niet!Honden en kinderen zijn sowieso een apart verhaal. Grote nadelen voor kinderen zijn: tot de puberteit hebben kinderen geen eigen geur en zijn voor honden dus eigenlijk rangloze pups, ze zijn kleiner of op ooghoogte van de hond, kinderen herkennen de waarschuwingssignalen niet die honden uitzenden en stoppen niet. Dit, in combinatie met de rangloosheid geeft de hond in zijn ogen het recht te corrigeren. Als de hond dan ook nog op hoge plaatsen mag komen, zoals de bank, zijn de verhoudingen al snel verziekt. Een kind-hond cursus zal ik altijd aanbevelen. Hier leren kinderen de signalen herkennen die honden uitzenden en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Menig hondenleven zal hierdoor verbeteren!

www.hondenaard.com geeft heel veel informatie aan de hondeneigenaar/hondenbezitter

de eigenaar