Tegenwoordig kent iedereen in de hondenwereld wel de puzzels van Nina Ottoson. Dit zijn leuke, op de hond gerichte, hersenkrakers om de hond mentaal aan het werk te zetten. Doordat zij in 1989 en 1990 kinderen kreeg en daardoor niet meer de tijd had om haar 2 Bouviers hun regeliere training aan te bieden heeft zij deze puzzels bedacht zodat de honden toch de broodnodige uitdagingen kregen. Deze hersenkrakers zijn vooral bedoeld om samen met jou als eigenaar in huis te doen. 

Hondenpuzzels; een geweldig tijdverdrijf!honden en hersenwerk geweldig tijdverdrijf

De honden-puzzels zijn er in verschillende denkniveaus en voor volwassen honden en pups maar zijn best wel pittig in prijs dus als de hond eenmaal doorheeft wat de bedoeling is ben je al weer toe aan een nieuwe. 

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag om puzzels te maken. Met schoenendozen, wc-rolletjes, keukenpapier, plastic bakjes en bekers kom je al een heel eind. Op youtube staan verschillende filmpjes over dit onderwerp om inspiratie op te doen. 

Heb je een slechte eter of moet je een paar uurtjes weg dan kun je de puzzels gebruiken om je hond zijn maaltijd aan te bieden is ie lekker effe bezig.

Ook kun je thuis leuk met de clicker aan de gang. Die kun je inzetten voor gehoorzaamheid maar natuurlijk ook om leuke kunstjes, trucjes e.d. aan te leren. Ga met je hond aan de slag, het zal zich uiten in een wederzijdse vriendschap. Kijk op youtube.com

www.hondenaard.com hondenwandeling is beweging, sanitair en informatie verzamelen over soortgenoten en nu....naar buiten!