Hondenwelzijn; respect en inzicht zijn de keys! honden zijn onze beste vriend maar zijn wij het waard?

Hé hond heb jij een hondenleven? Helaas voor heel veel honden maar al te waar. Wereldwijd worden honden uitgebuit, misbruikt, mishandeld, verwaarloosd, geterossiseerd, geconsumeerd, levenslang eenzaam opgesloten en gedegradeerd tot accessoire.

Respect en inzicht zijn essentieel voor hondenwelzijn

Toen ik die woorden afgelopen zomer tijdens een hondenworkshop hoorde en er over ging nadenken kwam ik tot de conclusie dat er over het onderwerp respect voor de hondenaard nog heel veel verbetering in hondenland mogelijk is. Honden trainen via zijn-haar mogelijkheden, rekening houdend met natuurlijk gedrag, instinct, behoeftes, rasspecifieke eigenschappen en hondentaal, daarnaast hondeneigenaren inzicht te geven in de hondenaard en een hondentraining op te starten die op positieve wijze, zonder dwang of fysieke correcties de verbinding en het vertrouwen tussen hond en eigenaar verbetereren c.q. verdiepen zal een hondenleven aanzienlijk verbeteren. Dit is allemaal mogelijk met cirkel- en treibballtraining

Ben je nieuwsgierig geworden en willen jullie (jij en je hond) weten wat zo'n training voor hond en eigenaar kan betekenen of trainen jullie bij een hondenschool en zijn er gegadigden voor een introductieles (min. 3, max. 6 personen) laat dan een bericht achter via het contactformulier. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Ook voor hondenscholen is dit een uitermate interressante hondentraining die tevens te gebruiken is als voortraject voor andere hondensporten. Door de grote verscheidenheid in disciplines en sporten is het moeilijk alles tot in de puntjes te beheersen. Dan is het inzetten van gasttrainers met een licentie een uitstekende mogelijkheid cursisten een breed scala  te bieden.

www.hondenaard.com is anti-broodfok en heeft vraagtekens bij fokbeleid rashonden in Nederland leuke pup gezien? kijk uit! 

rashonden