welkom op hondenaard

Samen bezig zijn in een sport of discipline versterkt de band tussen jullie beide mits er goed gelet wordt op de signalen die de hond afgeeft. Hieraan kun je zien of hij-zij het leuk vindt en of de eigenaar niet te veel druk op de hond legt. Mensen willen zich aan andere mensen meten en zijn zéér prestatiegericht

Hondensport & disciplines honden sporten en honden disciplines; let op de signalen die de hond afgeeft

Ook ik heb in het verleden hondensport beoefend door middel van flyball-wedstrijden en mijn hond vond het fantastisch, alles werd vergeten behalve de baan, bal en ik. Zelfs honden langs de baan of die van het andere team kwamen niet binnen. Helaas moest ik door bejaging van mijn hond op het trainingsveld stoppen met deze hondensport. Als we aankwamen en zij hoorde de honden blaffen wilde ze de auto niet meer uit

 

Heb ook nog een aantal jaren agility gedaan, deed ze goed maar hier werd ze zo hyper (gestressd) van, het constante blaffen in de baan waardoor ik gefrustreerd raakte en zij door mij fouten ging maken dat ik op zoek ben gegaan naar hondensporten die fysiek wel veel inspanning vragen maar mentaal nog veel meer. Hierdoor ben ik in eerste instantie bij het treibballen terechtgekomen en heb hiervoor mijn instructeurslicentie in september 2013 behaald. Dit jaar is er een cirkeltrainingslicentie bijgekomen. Een treibbaltraininig op recreantenniveau is bij mij altijd mogelijk. Overweeg je een hondensport of discipline met je hond te gaan doen dan geef ik op de navolgende pagina's de mogelijkheden

www.hondenaard.com werkhonden hebben een energie uitlaatklep nodig in disciplines of hondensport  blije werkers